အေမရိကန္ႏိုင္ငံ၊ ၿမိဳ႕ေတာ္ ၀ါ႐ွင္တန္ဒီစီမွာ စက္တင္ဘာလ(၁၇)ရက္က ဂ်ပန္လက္မႈပညာသည္ေတြက သူတို႔ရဲ႕ေဒသ႐ိုးရာဓား လက္မႈပညာအရည္အေသြးေတြကိုျပသခဲ့ပါတယ္။ ဒီပြဲေတာ္မွာပါ၀င္ဖို႔ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံအလယ္ပိုင္း၊ ဖုကုအီစီရင္စုက ပန္းပဲဆရာ(၃)ဦး ကိုလည္းဖိတ္ေခၚခဲ့ပါတယ္။ အခုပြဲကိုေတာ့ ဂ်ပန္မီးဖိုေခ်ာင္သံုးဓားေတြကိုေရာင္းခ်တဲ့ အေမရိကန္တစ္ဦးက ဦးေဆာင္က်င္းပ တာပါ။

အဲဒီပြဲကိုလာေရာက္ၾကည့္႐ႈသူ(၁၀၀)ေက်ာ္ေလာက္ဟာ အပူေပးထားတဲ့သံမဏိကို ဂ်ပန္႐ိုးရာဓားသြား အီခ်ီဇန္ျဖစ္ ေအာင္ တူနဲ႔ဘယ္လိုထုလုပ္ရလဲဆိုတာကိုၾကည့္႐ႈခဲ့ၾကပါတယ္။ ဂ်ပန္ဓားေတြကို အေမရိကန္ႏိုင္ငံတင္ပို႔တဲ့ေစ်းကြက္ကလည္း တိုးတက္လာတယ္လို႔သိရပါတယ္။ ဓားေတြရဲ႕ၾကာ႐ွည္ခံမႈစြမ္းရည္ကို သေဘာက်မိတယ္လို႔ အဲဒီပြဲကိုလာေရာက္ၾကည့္႐ႈတဲ့လူ ေတြကေျပာခဲ့ပါတယ္။

ဂ်ပန္ဓားေတြကိုႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာၾကာေအာင္အသံုးျပဳေနၿပီး ဒီဓားေတြက ပါးၿပီး ေပါ့ေပါ့ပါးပါးနဲ႔ အရည္အ ေသြးေကာင္းတယ္လို႔ စားဖိုမွဴးတစ္ဦးကေျပာခဲ့ပါတယ္။ ဂ်ပန္ဓားေတြအေၾကာင္းကို အေမရိကန္ေတြအေနနဲ႔ပိုေလ့လာဖို႔လိုလား မိတယ္လို႔ ဂ်ပန္ပန္းပဲဆရာ ႐ို႐ွီမီ ကာတို ကေျပာခဲ့ပါတယ္။

 

 

Related News