ရန္ကုန္တိုင္းေဒသႀကီးအတြင္းရွိ အမ်ားျပည္သူရဲ႕  အသား၊ ငါးစားသုံးမႈႏႈန္းဟာ တစ္ရက္ကို ပိႆာခ်ိန္(၆)သိန္း၀န္းက်င္ရွိတယ္လို႔ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ဝန္ ဦးေမာင္ေမာင္စိုးက ေျပာပါတယ္။
အမ်ားျပည္သူအေနနဲ႕ ေန႔စဥ္ စားေသာက္မႈဆိုင္ရာလိုအပ္ခ်က္အရ ရန္ကုန္တိုင္းေဒသႀကီးအတြက္ အသား၊ ငါးစားသုံးမႈႏႈန္းဟာ တစ္ရက္ကိုပိႆာခ်ိန္(၆)သိန္း ၀န္းက်င္ရွိတယ္လို႕ ၿမိဳ႕ေတာ္၀န္က  ေျပာၾကားခဲ့တာပါ။  ဒီထဲမွာ ငါး၊ပုဇြန္စားသုးံမႈက(၇၀)ရာခိုင္ႏႈန္းရွိၿပီး ၾကက္ဘဲက(၁၀)ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ၀က္၊ အမဲ၊ ဆိတ္စတဲ့ အသားေတြက (၂၀)ရာခိုင္ႏႈန္းသာရွိတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ လက္ရွိ အမ်ားျပည္သူစားသုံးဖို႔ တစ္ေန႔တာလိုအပ္ခ်က္ကိုပဲ ခြင့္ျပဳထုတ္လုပ္ေစတာျဖစ္ၿပီး ေစ်းေတြမွာ စနစ္တက်နဲ႕ျဖန္႕ျဖဴးေရာင္းခ်ဖို႕ စီမံေဆာင္ရြက္ေပးေနတယ္လို႕လည္း ဆိုပါတယ္။

အသားထုတ္လုပ္ရာမွာ သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္ၿပီး က်န္းမာေရးႏွင့္ညီညႊတ္တဲ့ အသားထုတ္လုပ္မႈလုပ္ငန္းေတြ တိုးတက္လာဖို႕အျပင္ ဒီလုပ္ငန္းေတြကို သီးျခားေနရာေပးၿပီး ထုတ္လုပ္ေစတာေတြကိုလုပ္ေဆာင္ေပးဖို႕ ရွိတယ္လို႕ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္၀န္က ဦးေမာင္ေမာင္စိုးက ေျပာၾကားပါတယ္။ ရန္ကုန္တုိင္းေဒသႀကီးအတြင္း စားသုံးသူေတြအေနနဲ႕ ေစ်းေတြမွာ အသား၊ ငါး၀ယ္ယူရတာနဲ႔ပတ္သက္လို႕ ေမြးျမဴသူေတြေရာင္းခ်တဲ့ ေစ်းထက္(၂)ဆနီးပါးေပးၿပီး၀ယ္စားေနရလို႕ မရမ္းကုန္းၿမိဳ႕နယ္အမတ္ ဦးရန္ရွင္းက တိုင္းေဒသႀကီးလႊတ္ေတာ္မွာစက္တင္ဘာ(၁၃)ရက္က ေမးခြန္းေမးျမန္းစဥ္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္၀န္က ေျပာၾကားခဲ့တာပါ။

ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေနျပည္သူေတြအေနနဲ႕ ၀ယ္ယူစားဖို႕ ထုတ္လုပ္မႈေတြလုံေလာက္ေပမယ့္  အသားေစ်းႏႈန္းႀကီးျမင့္တာေတြေၾကာင့္  ငါး၊ ပုဇြန္ကိုသာ အမ်ားဆုံးစားျဖစ္ေနတယ္လို႕ ဆိုပါတယ္။ရန္ကုန္တိုင္းေဒသႀကီးမွာ ေနထိုင္ၾကတဲ့ ျပည္သူေတြရဲ႕ အသားစားသံုးမႈအခ်ိဳးအရ တစ္ရက္လ်င္လူတစ္ဦးကို ငါး၊ပုစြန္က (၇)က်ပ္သားႏႈန္းနဲ႕  ပိႆာခ်ိန္ (၄၂၀၀၀၀)ေလးသိန္းနွစ္ေသာင္းရွိၿပီး၊ ၾကက္ဘဲက (၁)က်ပ္သားႏႈန္းနဲ႕ ပိႆာခ်ိန္ ေျခာက္ေသာင္း (၆၀၀၀၀)ရွိတယ္လို႕သိရပါတယ္။ ၀က္သားက (၁.၅)က်ပ္သားႏႈန္းနဲ႕ ပိႆာခ်ိန္ကိုးေသာင္း (၉၀၀၀၀)၊ အမဲက(၀.၄)က်ပ္သားႏႈန္းနဲ႔ ပိႆာခ်ိန္နွစ္ေသာင္းေလးေထာင္ (၂၄၀၀၀)၊သိုးဆိတ္က(၀.၁)က်ပ္သားနဲ႕ပိႆာခ်ိန္ ေျခာက္ေထာင္ (၆၀၀၀) ရွိတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

 

 

Related News